Vitikkalan suku ry

 

Sukukokous Raumalla 2013


 
Vitikkalan suvun sukujuhla ja sukukokous pidettiin Raumalla kaksipäiväisinä kesäkuussa 2013 monipuolisen ohjelman merkeissä. Sukukokouksen teemana oli suvun nykypäivän vaikuttajat Rauman talouselämässä. Rauman sukutapaamista juhlittiin ihanteellisissa olosuhteissa, sillä aurinko paistoi kesäisesti molempina päivinä.
Sukutapaaminen alkoi tehdasvierailulla Paasikiven perheen omistaman Oras Oy:n Raumalla sijaitsevilla tuotantolaitoksilla, missä Oraksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Paasikivi ja muut oraslaiset esittelivät uljasta tehdasta.
Perjantaina illalla Vitikkalan suvun väki tutustui Rauman tunnelmalliseen Merimuseoon. Museossa tehtiin opastettu kierros ja nautittiin illallinen. Suvun väkeä tervehti tilaisuudessa Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski.
Lauantain sukujuhlapäivä alkoi kukkien laskulla Pormestari Carl Grönholmin ja puolisonsa Kristiina Avellanin haudalle. Tämän jälkeen ohjelma jatkui idylliseen Vanhaan Raumaan suuntautuvalla kävelykierroksella.
Aamupäivän ohjelman jälkeen oli vuorossa siirtyminen Juhlahoviin, missä varsinainen sukujuhla juhlalouinaineen vietettiin antoisan ohjelman, kehuja keränneen juhlalounaan, arpajaisten ja suvun tuotteiden hankkimisen sekä tietysti sukulaisten tapaamisen merkissä. Sukutapaamiseen osallistui noin 130 henkeä.
Sukujuhlan avasi suvunvanhimman Juho Savon tervetuliaispuhe. Savo kertoi, että Vitikkalan suku ry on yksi Suomen vanhimmista sukuseuroista. Kaarle Vitikkalan jälkeläisiin lukeutuu pitkälti toistakymmentätuhatta jäsentä.
”Arvoisat Vitikkalan Suvun jäsenet. Kiitän teitä kaikkia kiinnostuksesta Suvun historiaan ja menneiden polvien arvokkaasta työstä hyvinvointimme rakentamisessa. Jo ratkaisu osallistua sukujuhlaan on kannanotto omien juurien kunnioitukseen. Emme kuitenkaan elä vain muistossa ja menneisyydessä. Joka päivä on osattava tehdä ratkaisuja myös tulevaisuutta varten.  Esivanhempamme ovat osanneet katsoa selkeästi eteenpäin. Tätä toivon myös meiltä kaikilta tämän päivän Vitikkalalaisilta. Historia antaa perspektiivin, mutta tulevaisuus on itse uskallettava rakentaa”, suvunvanhin Juho Savo lausui tervetuliaispuheessaan.
Mainion raumalaisen tuulahduksen sukujuhlaan toivat Nyyper ja Brander -parivaljakko, minkä jälkeen kuultiin VTM Kirsi Keravuoren esitelmä siitä, kuka oli pormestari Carl Grönholm.
Varsinainen sukukokous valitsi sukuneuvon jatkamaan kahden uuden jäsenen voimin. Sukuneuvosto kaudelle 2013-2016 on:
Suvun vanhin Juho Savo (Erland Vitikkalan haara)
Kirjuri Leena Kiili (Antti Korpelan haara)
Rahainvartija Antti Saurama (Maija Järvenpään haara)
Jäsenet ovat:
Aino Eskola (Erland Vitikkalan haara)
Petri Heinimaa (Juha Hassalan haara)
Otto Freud (Fredrik Grönholmin haara)
Anneli Kesola (Eeva Kristiina Sjöstedtin haara)
Jouko Saksa (Antti Korpelan haara)
Kirsi Keravuori (Kaarle Grönholmin haara)
Tomi Walkealaakso (Maija Järvenpään haara)
Juha Witikkala (Erland Vitikkalan haara).
Sukujuhlan loppuhuipennuksena Holming Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa piti mielenkiintoisen esitelmän Rauman meriteollisuuden historiasta ja nykypäivän liiketoiminnasta ja tuotannosta.
Sukukokouksen lopuksi kajautimme Satakunnan Laulun ja lähdimme kotimatkalle raumalaisen luoanikast reissu -toivotusten saattelemina.
 

” Teollisuusvierailulla Oras Oy:ssä hallituksen puheenjohtaja Jukka Paasikivi (etualalla) ja muut oraslaiset esittelivät upeaa tehdasta, sen tuotteita ja historiallisia vaiheita. Ja vitikkalalaiset seurasivat mielenkiinnolla. ”
”Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski kävi tervehtimässä juhlaväkeä Merimuseon kauniissa purjelaivasalissa ja kertoi ajankohtaisia kuulumisia Raumalta.”
Rauman Juhlahovissa pidettyyn sukukokoukseen osallistui noin 130 henkeä.  

F. Grönholmin ja Maija Järvenpään sukuhaaran edustajia juhlalounaalla.
”Leena ja Jouko Saksa junailivat onnistuneet arpajaiset sukujuhlan yhteyteen.”
”Mitä ihmettä tämä lapskoussi oikein on, tuumii ex-suvunvanhin Martti Korpela.”
”Suvunvanhin Juho Savo lausui sukulaiset tervetulleiksi.”
”Kirsi Keravuori kertoi uusia ulottuvuuksia Kaarle Grönholmin elämästä.”

”Suvunvanhin Juho Savo puhuu Grönholmista ja sukulaiset kuuntelevat hartaasti Rauman Vanhalla hautausmaalla.”


.