Vitikkalan suku ry

 

Hyvät sukulaiset!

 

Hyvät sukulaiset!
Vitikkalan Suku Ry:n toiminnan huippukohtia ovat olleet 3 vuoden välein järjestettävät sukukokoukset. Turussa 17.-18. kesäkuuta 2016 järjestetty toiminnan 70-v juhlakokous on näistä nyt viimeinen.

Meitä oli Turussa koolla 2 päivän tapahtumassa yhteensä taas lähes 350 henkeä. Kiinnostus tapahtumaan ylitti jopa järjestäjien optimistiset odotukset. Sekä Aboa Vetus –museon ” Get together” –tapahtuma perjantai-iltana, että varsinainen juhlakokokous Åbo Akademin Arkenissa olivat täysin loppuunmyydyt. Istumapaikat loppuivat. Turun tuomiokirkon holvit vetivät kuitenkin hyvin sisäänsä 200 henkisen joukkomme hartauteen ja kunnianosoituksiin esivanhempien hautamuistomerkeille.

Tilaisuuden järjestäjänä ja suvunvanhimpana olen erittäin tyytyväinen siitä innostuksesta ja kiinnostuksesta, jota suvun jäsenet osoittivat kaikkeen Turun kokouksessa esille tuotuun. Suku ja sukuyhdistys voivat todella hyvin. Kokouksesta jäi erittäin hyvä mieli.
Turun kokouksen teemana olivat suvun kantaäidin Eeva Kristiinan esivanhempien juuret keskiajan Turussa. FT Veli Pekka Toropaisen juuri hyväksytty väitöskirja ”Päättäväiset porvarskat” avasi uusia kiinnostavia näkökulmia myös oman sukumme vahvojen leskien rooleihin keskiajan lopulla. Näistä riittää vielä paljon tutkittavaa.

Seuraavaa Sukukokousta päätettiin järjestettävän 3 vuoden päästä touko-kesäkuussa 2019 pääkaupunkiseudulla.

Sukukokous hyväksyi yhdistyksen sääntömuutoksen, minkä johdosta sukuneuvostolla on erityinen tehtävä saada yhdistyksen jäsenrekisteri nykyistä parempaan tilaan. Tavoitteena on se, että yhdistyksen jäsenpostit voitaisiin jatkossa hoitaa kokonaan sähköpostin ja suvun internet-sivujen kautta. Samalla päätettiin, että rekisteröidyiltä jäseniltä peritään jatkossa 10 € vuotuinen jäsenmaksu, minkä uskotaan vahvistavan sekä jäsenyyttä että yhdistyksen taloutta.

Suku sai Turun kokouksesta kaksi uutta kunniajäsentä: Agronomi Martti Korpela ja Lehdistöneuvos Jyrki Vesikansa, jotka kumpikin ovat tehneet merkittävän päivätyön Sukuneuvostossa ja julkaisseet merkittävästi suvun historiaan ja nykypäivään liittyviä kirjoituksia.

Vitikkalan Suku on vahvasti elossa. 70-vuotinen toiminta Kaarle ja Eeva Kristiina Vitikkalan muiston ylläpitämiseksi ja jälkipolvien sukuyhteyden vahvistamiseksi on tuottanut hyvää hedelmää.

Tervehtien!
Suvunvanhin
Maakuntaneuvos Juho Savo